Oooooooh yeah, zet je schrap voor de 20ste editie (een jubileum!) van Beautiful Budget Home! Sorry dat je zo lang moest wachten, Anne-Marie. Terwijl je gelijk reageerde op mijn oproep in maart. Vergeef me! 🙁

In het afgelopen halfjaar is er zo veel gebeurd dat ik nauwelijks aan bloggen toekwam. Ik werkte 32 uur per week, volgde een opleiding tot Virtual Professinal, lanceerde het nieuwe magazine ARCH als freelance eindredacteur, was verantwoordelijk voor de marketing en publiciteit van Casino de Musical en mijn allerlaatste Opera op de Parade in Den Bosch én, én, én…! Zó druk.

Plezierblog

The Devil is een plezierblog en soms (lees: vaak) moet ik keuzes maken. En die gaan soms (lees: vaak) ten koste van mijn blog. Wat niet betekent dat ik jullie inzendingen en betrokkenheid niet waardeer. Voel me soms (lees: vaak) zelfs ‘bezwaard’ omdat ik niet meteen een mooi verhaal of verslag kan schrijven aan de hand van jullie input. Met zo’n verhaal of verslag ben ik minimaal 3 uur bezig; lezen, controleren, redigeren, foto’s bewerken, links invoegen, tags toevoegen, delen via social etc. En dat doe ik graag! Alleen, de dag heeft maar 24 uur en ik moet ook nog een keer slapen 😉

Community

Daarom ben ik zo blij met bloggers Nick, Fenna en Marjolijn, die zich hebben aangesloten bij The Devil-community. Samen zorgen we ervoor dat jullie regelmatig worden voorzien van budget tips & trucs. Lijkt het jou ook leuk om je aan te sluiten als budget blogger, mail dan naar lonneke@thedevilwearswibra.nl.

‘Beautiful Budget Home’ blijft mijn kindje en ik gun iedereen die zijn/haar huis openstelt alle egards. Zoals Anne-Marie en Pim uit Eindhoven en hun BIJZONDERE verhaal. Waarschuwing: vintage design overload! ♥ ♥ ♥

Wie zijn jullie?

Anne-Marie: “Wat een leuk idee om een kijkje te bieden in een budget home! Ik kan je zeggen, dat hebben wij ook, zo’n huis. Ik, mijn man Pim en onze 2 kinderen van 12 en 8 wonen in een leuke wijk in Eindhoven in een jaren ’30 woning, voorzien van veel authentieke details. We zijn al heel lang fan van vlooienmarkten, kringloopwinkels en Marktplaats omdat we er de prachtigste pareltjes vinden. Toen ik Pim leerde kennen, heb ik zijn hobby overgenomen. Hij woonde op een zolderkamer vol design spullen en vijf Amerikaanse koelkasten. Helaas hebben we die moeten verkopen, anders kon ik er niet meer bij. Pim heeft 1,5 jaar geleden van zijn hobby zijn werk gemaakt, naast zijn betaalde baan in de zorg. Vanuit onze schuur verkoopt hij (vintage) design onder de naam Pims FineDesign.”

Beautiful Budget Home Annemarie

Anne-Marie, Pim en hun twee bijzondere kinderen

Anne-Marie: “Vier jaar geleden raakte ik uit de running als leidinggevende bij een overheidsinstantie en ik werk nog steeds hard aan mijn herstel. Doordat ik ziek werd en ontslag nam, veranderde onze financiële situatie. Uiteraard ga je dan meer letten op je budget qua inrichting. Voor ons was dit op zich geen probleem, omdat we gebruikte spullen veel mooier vinden. Er zit meer ‘leven’ in. Verder ben ik erg veel aan het zorgen, omdat mijn kinderen beiden ‘bijzonder bijzonder’ zijn, waaronder een kind met downsyndroom. Ik doe momenteel vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundig spreker en blogger over o.a het stigma rond psychiatrische kwetsbaarheid. Mijn website met mijn blog is te vinden op www.ervaringenvaneenstigmama.com Verder schrijf ik wel eens artikelen en gastblogs.”

Wat staat er zoal in jullie (budget) huis?

“Zoooo veel! Ik heb me beperkt tot de benedenverdieping en de tuin. Let op:

 • Rode bank met hocker (Roderick Vos): gekocht op Marktplaats (MP)
 • Heksenhoedlamp: gekocht op een vlooienmarkt in Eindhoven
 • Space age, Deense hanglamp wit en oranje: ook gekocht op een vlooienmarkt in Eindhoven
 • Houten bananendoos voor speelgoed, zelf wieltjes onder gezet: gekocht bij Emmaus
 • Wandkast (Poul Cadovius): bij een buurvrouw van vrienden mogen ophalen
 • Wanddressoir: gekocht bij een tweedehands design winkel
 • Eettafel (Pastoe) gekocht op MP
 • Vier paarse stoelen (Marco Maran): gekocht bij de verkoop van een theatercafé
 • Bureau voor de studie van zoonlief: gekocht bij een garage sale
 • Burostoel (Gispen): in een container gevonden
 • Witte buffetkast (Malibu): oorspronkelijk van Trendhopper, gekocht op MP
 • Twee stoelen van Gispen en een Kartell kastje: gekocht op MP en bij een brandschade winkel
 • Witte speeltafel met stoeltje van Ikea: gekocht bij de kringloop
 • Secretaire (Pastoe)
 • TV-kastje: vlooienmarkt
 • Wit salontafeltje (Spectrum): vlooienmarkt
 • Schilderij van Dick Bruna: erfstuk van de vader van Pim
 • Jukebox (Seeburg) werkend: gekocht bij een klein sieradenwineltje waar het als decoratie stond
Beautiful Budget Home Annemarie

Rode bank van Roderick Vos + wandkast van Poul Cadovius

Beautiful Budget Home Annemarie

Heksenhoedlamp van de vlooienmarkt

Beautiful Budget Home Annemarie

Stoelen van Gispen

Beautiful Budget Home Annemarie

Houten bananendoos met wieltjes

Beautiful Budget Home Annemarie

Wanddressoir en Deense space age lamp

Beautiful Budget Home Annemarie

Witte buffetkast

Beautiful Budget Home Annemarie

Eettafel (Pastoe) en wit/paarse eetstoelen (Marco Maran)

Beautiful Budget Home Annemarie

Bureau van zoonlief met stoel van Gispen

Beautiful Budget Home Annemarie

Seeburg jukebox

Beautiful Budget Home Annemarie

Speeltafel en stoeltje van Ikea

Beautiful Budget Home Annemarie

Dressoir

Beautiful Budget Home Annemarie

TV-kast van de rommelmarkt en schilderij van Dick Bruna

Beautiful Budget Home Annemarie

(Salon)tafel van Spectrum

Keuken:

Vrijwel alles is gekocht bij een brandschade outlet en een Ikea outlet.

Beautiful Budget Home Annemarie

‘Outlet’ keuken

Tuin:

Handgemaakte groene tafel en design stoelen (Philippe Starck): alles gekocht op MP.”

 

Beautiful Budget Home Annemarie

Tuintafel van MP met stoelen van Philippe Starck

Potverdrie, wat een walhalla! Als ik dit zie, zou ik zo graag meer willen weten over vintage design. Ik heb zelf een dressoir van Pastoe (althans, dat daar ga ik vanuit), maar hoe weet ik of iets echt of nep design is? Is er een bepaald (keur)merk? Meestal ga ik af op mijn gevoel of ben te goeder trouw ten opzichte van verkopers. Mijn dressoir kocht ik via via voor 45 euro en dat vind ik een goede prijs. Al het overige in mijn huis is semi-vintage, retro of kitsch en heb ik voornamelijk gekocht bij de kringloop, op MP of gekregen. Ik kan me Pims en Anne-Maries passie echter heel goed voorstellen. En als ik de site en feestboek pagina bekijk wil ik het liefst álles kopen! ♥

Pim en Anne-Marie, bedankt voor jullie gastvrijheid. Ik hoop dat veel mede-vintage lovers hun weg naar de site weten te vinden. En Anne-Marie, ik vind het heel mooi wat je doet. Ik ken verschillende mensen met ‘bijzonder bijzondere’ kinderen, die ook met het stigma worstelen. Jouw blog kan een uitkomst voor ze zijn. Fijn!

Ga naar: website Pims Fine Design
Ga naar: feestboek Pims Fine Design
Ga naar: blog: ervaringen van een stigmama

Heb jij net als Anne-Marie en Pim een ‘Beautiful Budget Home’ dat voor een groot deel is ingericht met low budget, tweedehands, geruilde of gekregen spullen? En vind je het leuk om anderen ermee te inspireren? Mail me voor meer info!