Nick Keijzer (31) uit Delft is fulltime tekstschrijver voor onder meer Klik Proces en parttime liefhebber van kleding. Zo nu en dan schrijft hij een gastblog, want ook mannen houden van (budget)shoppen! Vandaag tipt hij 7 verrassend goede vintage interieurzaken in Nederland. 

Interieur kopen in een webshop blijft bijzonder lastig. Het liefst wil je het even vasthouden en kijken of het wel de kwaliteit is die je verwacht. Er zijn in Nederland ook genoeg mannen die het tof vinden om zo nu en dan wat woonwinkels af te struinen. Mijn voorkeur gaat uit naar winkels waar je vintagemeubels kan kopen. Je vindt er vaak producten waar een verhaal, een hart en een ziel in zit.

Hieronder een lijstje met daarin een aantal vintagewinkels waar je sowieso gave producten kan ontdekken:

Van Dijk en Ko – Amsterdam

We beginnen direct met een fantastische winkel. Van Dijk en Ko is een immens grote loods. Er is werkelijk waar van alles te koop. Kasten, banken, tafels (op maat), stoelen, bouwmaterialen, commodes en ga zo maar door. Het is allemaal zeer betaalbaar en ze hebben ook nog eens een bezorgservice. Ook maken ze voor een klein bedrag een tafel op maat voor je. Kies de materialen, de kleuren en tadaaa… een schitterend pronkstuk voor in je huis. Het personeel is vriendelijk en makkelijk aanspreekbaar. Er lopen meubelkenners rond, maar bijvoorbeeld ook slotenmakers die je kunnen helpen met eventuele lastige sloten op kastjes. Zo zie je maar dat ze bij Van Dijk en Ko verder denken. Mocht je op de website niet voldoende informatie ontdekken? Kijk dan eens op Instagram naar alle foto’s.

Foto’s Van Dijk en Ko

Loods5 – Amersfoort, Amsterdam en Sliedrecht

De plek voor woon- en lifestyle producten van diverse importeurs, fabrikanten en groothandelaren. Zij bepalen zelf het tarief, de voorraad en het aanwezige assortiment. Loods5 faciliteert de ruimte waarin alles verkocht wordt. Het is een fijne plek waar een enorme verzameling aan producten te vinden is. Een aanrader! Volg Loods5 ook op feestboek en Instagram

Foto’s Loods5

De Fabrikeur – Tilburg

Toch wel een van de toppers in Brabant. De Fabrikeur is een specialist op het gebied van vintage interieur, industriële meubels en bijzondere combinaties. Ideeën opdoen of daadwerkelijk iets aanschaffen, het kan allebei. De producten worden door de eigenaar, Geert van Hoesel, uit het binnen- en buitenland opgehaald, zo nodig opgeknapt en vervolgens verkocht voor een schappelijk prijsje. Salontafels, machine-onderstellen of nieuwe lampen… ga gerust eens kijken bij De Fabrikeur in het mooie Tilburg. Volg De Fabrikeur ook op feestboek en Pinterest

Foto’s De Fabrikeur

Best Wel Hip – Geleen

Een schitterende winkel waar ook anonieme ontwerpers de kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen. De eigenaresse heet Sil en zij is wat je noemt een stijlvol persoon. Passie, creativiteit en bevlogenheid komen samen en dat uit zich in vintage design meubels, maar zeker ook modern design. Snuffel gerust eens rond in Geleen. Volg Best Wel Hip ook op feestboek en Instagram.

Foto’s Best Wel Hip

Tonys Garage Sale – Rotterdam

In 2012 opgericht in Den Haag om vervolgens de vleugels te spreiden en naar het mooie Rotterdam te vertrekken. Wat begon als een lege garage waar vrienden en familie terecht konden met versleten meubels, is uitgegroeid tot een goed bezochte meubelzaak. Tonys Garage Sale laat ook ruimte voor start-ups en bedrijven die een pop-up willen proberen. Het is mengelmoes van nieuwe producten van vernieuwende initiatieven. Volg Tonys Garage Sale ook op feestboek.

Foto’s Tonys Garage Sale

Warstaal – Grijpskerke

In Grijpskerke tref je meubels van gebruikte materialen. Er worden meubels op maat gemaakt wanneer je dit wilt. Alles tussen de vloer en het dak kan je hier wel vinden: slaap- en badkameraccessoires, keukens, woonkamermeubels en ga zo maar door. Warstaal heeft de overtuiging dat jij moet laten zien wie er in het huis woont. Het mag dus best uitgesproken en opvallend zijn. Warstaal, een plek waar jouw smaak zegeviert. Volg Warstaal ook op feestboek.

Foto’s Warstaal

Spoor38 – Amersfoort

Wat een waanzinnig grote loods. Maar liefst 1500m2 waar er van alles te koop is tegen leuke tarieven. Industrieel, brocante, design, je kan het zo gek nog niet bedenken of het is er te vinden. Spoor38 heeft landelijke bekendheid gekregen in VTwonen en de LINDA. Dit kan natuurlijk alleen maar als je topkwaliteit biedt. Volg Spoor38 ook op feestboek.

Foto’s Spoor38

Heb jij ervaring met het aanschaffen van vintage meubels? Of heb je nog een gouden tip betreffende een andere winkel? Deel dit dan met ons in een reactie hieronder.

Bedankt voor je fijne tips, Nick!