Ja, u leest het goed. Ik zoek singles (m/v) die openstaan voor een leuke challenge. Durf jij het aan om de nieuwe gratis online datingsite HappyPancake te testen en een korte (anonieme) review te schrijven voor The Devil?

Tinder, The Inner Circle, Relatieplanet, Lexa, Pepper, eMatching, Parship; de lijst van datingsites in Nederland lijkt oneindig. Zelf heb ik een broertje dood aan online dating. Een keer, maar nóóit weer. Vanuit privacyoverwegingen (ten opzichte van de gruweldate in kwestie) treed ik niet in details, maar ik vond het ronduit traumatisch. Sindsdien heb ik me er niet meer aan gewaagd. Ik geef de voorkeur aan ‘live’ ontmoetingen, omdat ik dan kan horen (stemgeluid, accent/dialect, intellect, verhalen, humor), zien (ogen, gebit, handen, lengte, kleding, houding, gedrag), ruiken (lichaamsgeur, parfum, adem) en voelen (charisma, chemie). Bij online daten lukt dat doorgaans niet, totdat je afspreekt. Vreselijk. En wat een gedoe, joh! Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

HappyPancake

Geen geswipe meer?

Succesverhalen

Ik ken namelijk ook succesverhalen van vrienden en vriendinnen. M&L ontmoetten elkaar via een datingsite en zijn al jarenlang zielsgelukkig. Ze kregen zelfs een wolk van een dochter. Hetzelfde geldt voor C&S. Zij zijn inmiddels 8 jaar samen en hebben een te gekke zoon. Het is dus niet zo dat ik online daten afkeur, in tegendeel. Ik vind het juist dapper en bovenal: fascinerend.

OMG

Een aantal single vriendinnen zit op Tinder. Swipe left, swipe right. Ehm, vleeschkeuring? Niks voor mij, maar ik vind het wel interessant om mee te gluren en door het ‘aanbod’ te scrollen. Puur uit nieuwsgierigheid. Als ik vriendin J. moet geloven is Tinder op z’n retour. Sinds kort verkent ze The Inner Circle: “De eerste stalker heeft zich al aangediend.” J. steekt het niet onder stoelen of banken dat ze online datet en deelt af en toe haar bizarre ervaringen op Facebook. OMG! Ze kan er haast een boek over schrijven. En misschien doet ze dat ook wel, met mij samen 😉

Over HappyPancake

Van de week kreeg ik een mail van HappyPancake. Ik dacht gelijk aan een nieuw pannenkoekenconcept, maar nee. HappyPancake is de populairste datingsite van Zweden waar al 1 miljoen singles (de Finnen meegerekend) aangemeld zijn. Sindskort is HappyPancake ook beschikbaar voor Nederlandse singles.

En ik ga effe quoten nu:

HappyPancake: “We geloven dat iets zo belangrijk als liefde niet in geld valt uit te drukken. Het moet beschikbaar zijn voor iedereen. Wij zijn een datingsite zonder fratsen, met veel overeenkomsten met andere soortgelijke, kwalitatieve platforms. Alleen is HappyPancake helemaal gratis. Dit zorgt voor meer leden en dus een grotere selectie voor singles. Bij HappyPancake willen we bovendien dat onze singles zich veilig voelen. Daarom wordt ieder profiel handmatig door een van onze teamleden gecheckt. Er zit geen romantisch verhaal achter HappyPancake. En ook geen grappige uitleg over de naam. Het is fun en makkelijk te onthouden. We hebben vaak gespeeld met de gedachte om aan het businessmodel te sleutelen, maar we blijven bij ons standpunt dat liefde gratis moet zijn. HappyPancake heeft het Keurmerk Veilig Daten en is beschikbaar op Android, iOS, mobile web en desktop. HappyPancake bouwt continu aan een nog fijnere user-experience. De focus ligt daarbij op een goede profielomgeving en een handige chatfunctie, aangezien die het meest gebruikt wordt door leden voor het vinden van een date.”

HappyPancake deed onderzoek onder singles. Benieuwd naar de resultaten? Download de factsheet!

HappyPancake

Testen voor The Devil

Klinkt veelbelovend, maar werkt het ook echt? Daar ben ik dus benieuwd naar. En omdat ik zelf niet ‘durf’ zoek ik singles m/v die namens The Devil HappyPancake willen testen op functionaliteit, kwaliteit en output (qua dates). En die het leuk vinden om hun ervaringen te delen. Zonder opsmuk! Dit mag uiteraard ook anoniem.

Betaald of gratis

Laat ik vooropstellen dat ik geen deal heb met HappyPancake en er dus niets aan verdien. Ik raakte geïnspireerd door het persbericht en wilde iets met gratis online dating doen voor The Devil. Omdat niet iedereen zich een betaald account kan permitteren. En ik me afvraag of het iets uitmaakt of je ervoor betaalt of niet. Ik vind dat heel waardevol om te weten en delen op mijn blog. Ofwel: met jouw verhaal kan je andere singles inspireren en adviseren. Lijkt je dit wat? Stuur dan een mailtje naar lonneke@thedevilwearswibra.nl. Dan kletsen we er verder over.

Tot horens?

Date ze!

Groet, Lonneke