Als die hard thrifters zijn wij erg verheugd over het feit dat VPRO een TV-serie wijdt aan onze favoriete hang out: de kringloopwinkel. Van 25 t/m 29 december is de vijfdelige serie ‘Het succes van de kringloopwinkel’ te zien op NPO2. Dat wordt bingen geblazen! ūüôā Oh, heb jij een kringloopparel waar je enorm blij mee bent, zet ‘m dan in de VPRO schattenkast. Wie weet, mag jij 3 minuten gratis kringloopshoppen!

Verborgen parels

Terwijl de ene na de andere winkelketen failliet gaat, maakt √©√©n winkelketen een ongekende groei door: de kringloopwinkel. De hartverwarmende serie ‘Het succes van de kringloopwinkel’ laat zien dat de kringloop niet alleen qua spullen, maar ook qua mensen vol verborgen parels zit.

het succes van de kringloopwinkel

Commercieel en sociaal succes

Behalve het commerci√ęle succes van kringloopwinkels, er zijn er meer dan 1000 in Nederland met een geschatte omzet van zo’n 250 miljoen euro per jaar, is het vooral het sociale succes dat de kringloopwinkel zo bijzonder maakt. De meer dan 20.000 mensen die in de kringloop werken bestaan uit vrijwilligers, asielzoekers, ex-gedetineerden, mensen die werken met behoud van uitkering, en betaalde krachten. Samen trekken ze elkaar omhoog en proberen ze elkaars problemen op te lossen. En dat grotendeels zonder dat de overheid zich ermee bemoeit.

Het-succes-van-de-kringloopwinkel---Afl01---Kersttrui---_VPRO

Snuffelparadijs

De kringloop is een waar snuffelparadijs. Voor sommige mensen is het speuren naar schatten in de constante aanvoer van spullen een echte verslaving. Je ziet er tieners op zoek naar vintage kleding, een bijstandsmoeder op zoek naar een nieuw servies en de Range Rover eigenaresse op zoek naar design spullen. En die zijn er!

Het-succes-van-de-kringloopwinkel---koppel

De vijfdelige serie ‘Het succes van de kringloopwinkel’ volgt de verhalen van gewone en bijzondere mensen door heel het land. Wie het Nederland van nu wil zien, moet in de kringloopwinkel zijn. Het echte hart van Nederland.

het succes van de kringloopwinkel

WIN 3 MINUTEN GRATIS KRINGLOOPSHOPPEN!

Kringloopwinkels zijn schatkamers. Daar zijn spullen te vinden die je nergens anders ziet, die niemand heeft en waarvan je misschien zelfs het bestaan niet vermoedde. De VPRO is op zoek naar deze parels. Niet om te kopen, maar om daarmee de grootste vitrine van het land in te richten.

In deze grote online vitrine kan iedereen een foto achterlaten van zijn eigen aankoop. Waar ben je nog steeds blij mee? Zo’n ding dat u trots aan partner of vrienden toont. Of misschien iets wat gewoon een plezier voor jou alleen is. Wij willen het graag zien en de rest van Nederland ook.

Stuur een foto van je schat en beschrijf in maximaal 400 woorden wat het is, waar het vandaan komt en waarom je het zo bijzonder vindt. ‚ÄčVia vpro.nl/schattenkast kun je je eigen parel toevoegen, waarna het een mooi plekje krijgt op de pagina. Wordt het nog meer waard en kun je het daarna altijd nog op Marktplaats zetten. Grapje.

Zet dus gauw je foto in de schattenkast en wie weet win je drie minuten gratis kringloopwinkelen!

Het succes van de kringloopwinkel is van 25 t/m 29 december om 21.10 uur in vijf delen te zien op NPO 2. Regie: Frank Wiering

Kijk voor meer info over de serie op vpro.nl/kringloop

Fotograaf: Jan Lankveld