Het is je wellicht opgevallen dat ik de laatste tijd wat minder vaak blog. Los van de ‘NO girl’ challenge die nog steeds van kracht is, ontbreekt het me geregeld aan goesting om te schrijven. Als ik ’s avonds thuis kom na een drukke werkdag vind ik het ook wel eens lekker om helemaal niks te doen. En met niks doen bedoel ik rommelen in huis, een wasje draaien, ‘Pinteresten’ of een serietje kijken op Netflix /HBO (< hieraan wijd ik binnenkort een blogje, want ik deel mijn favoriete films en series graag met je). Helemáál niks doen kan ik niet zo goed, tenzij ik een dikke kater heb en zelfs dan heb ik moeite met stilzitten met een concentratieboog van 5 seconden. Een serie gaat regelmatig op ‘pauze’, omdat ik ineens iets moet doen. Een schilderij verhangen bijvoorbeeld. Of reageren op een tweet.

Met niks doen bedoel ik niet bloggen, want bloggen kost aardig wat tijd. Niet zo zeer het schrijven, want als ik eenmaal in the flow zit gaat het best vlot. Het venijn zit ‘m eerder in de ‘styling’. Denk aan het bewerken van foto’s, gegoochel met kopjes en alinea’s, het invoegen van links en tags, een komma hier, een punt daar etc. Gemiddeld ben ik zo’n 2,5 uur bezig met één blogpost. Niet in de laatste plaats omdat ik vaak word afgeleid. Door een schilderij of een tweet.

Stories behind the scenes
Goed, ik dwaal af. Ik wilde namelijk iets anders vertellen. Als budget babe, meesterkringloper, theatermarketeer, vrijwilliger bij de Kledingbank, muziekliefhebber, serie & film binger, stadsverkenner, social addict en professioneel feestneus heb ik geen gebrek aan inspiratie. Daar ligt het niet aan. Het gaat er meer om dat ik me afvraag waarover ik precies moet schrijven. Wat ik de moeite waard vind. Of  wat een ander (jij, de lezer) de moeite waard vindt. Het is namelijk wel zo prettig als ik iemand kan inspireren met mijn schrijfsels. Daarom ben ik deze blog ooit begonnen. Maar ik kan me ook voorstellen dat het leuk is om meer persoonlijke artikelen te lezen. Over de persoon achter de budget tips. The stories behind the scenes. En dat heb ik besloten te doen. Vanaf nu!

Om alvast een kleine blik achter de schermen te bieden laat ik je (een deel van) mijn mooiste pareltjes van de rommelmarkt en kringloop zien met slimme tips. Gevolgd door de mooiste pareltjes die ik ooit kreeg of ruilde met slimme tips. Gevolgd door mijn favoriete series en films met slimme trucs om meer uit je Netflix-account te halen. Gevolgd door een persoonlijke vragenlijst met antwoorden zonder tips of trucs. En ik moet ook nog een update geven van mijn ‘NO girl’ challenge, bedenk ik me nu. Aaargggh! Weet je wat? Ik laat het aan jou over. Vertel me maar wat je wilt weten. De meeste stemmen gelden.

Tegendraads
Maar eerst mijn pareltjes van de rommelmarkt en kringloop. Omdat ik er trots op en blij mee ben, want slechts voor een habbekrats gescoord. Als je ze ziet zul je mijn stijl wellicht begrijpen. Of niet. Ik houd van authentiek, bijna tegendraads; een beetje (makkelijk wisselbaar) trendy gecombineerd met vintage, tweedehands, kitsch, design, discounter en retro. In mijn interieur althans. Kijk anders even op mijn Pinterest boards ‘Indoors’ en ‘Decor‘ voor meer (p)inspiratie. Een complete house tour volgt wellicht ook nog. Ik heb er ooit een laten doen door ‘Onze Suus’, maar dankzij mijn korte spanningsboog is mijn interieur sindsdien al zo’n 30 keer veranderd. Zo heb ik een nieuwe (!) bank gekocht en meubels verplaatst, vervangen of weggegeven. Weggooien doe ik zo min mogelijk. Ik heb namelijk al heel wat mensen blij gemaakt met mijn’afdankertjes’. Zo staat er nog van alles in mijn berging te wachten op het nieuwe onderkomen van een kennis wiens huis is afgebrand.

Blikje.pngVintage blikjes! Ik houd ervan. Dit blikje vond ik op de vrijmarkt op Koningsdag. Mijn moeder heeft exact hetzelfde blikje van vroeger. Vandaar dat ik het zo leuk vind.

blikjesNog meer oude blikken en potjes. Van de kringloop (Gemini), de Vlo-Markt in het voormalige Land van Ooit en een paar erfstukjes.

frame1Bloemenschilderijen! Het liefst geborduurd. Ik wilde een collectie en vond een aantal prachtige exemplaren bij Gemini. Ook kreeg ik er enkele van familie en vrienden. Ze hangen door het hele huis.

floralsDe schilderijen met de roze lijst, de zwarte lijst en die met de gele bloemen komen uit de familie. De kleine ronde schilderijtjes zijn van Werk aan de Winkel in ‘s-Hertogenbosch. In de winkel vind je naast nieuwe artikelen ook een klein hoekje met tweedehands spulletjes.

frame2De prachtige vintage vazen scoorde ik via Den Bosch Ruilt op feestboek, de nepbloemen zijn van Wibra, het schilderij van Gemini en het konijntje van Primark.

jochieDeze repro van het huilende zigeunerkind vond ik bij Gemini. Bragolin schilderde een reeks van 27 portretten van huilende kinderen. Zijn modellen betrok hij uit een lokaal weeshuis, die allemaal omkwamen bij een brand. Sindsdien zijn de schilderen, inclusief de reproducties, vervloekt. Althans, volgens de mythe. Een Britse brandweerman verklaarde dat hij in veel huizen die afbrandden een vrijwel ongedeerd schilderijtje of poster van zo’n huilend kind vond. Best scary, hè? In dit artikel lees je meer over Bragolin.

kabinetDeze vintage kast kocht ik via via voor 40 euro. Ik ben er nog steeds erg blij mee. Vrijwel alle lijsten en accessoires zijn van de kringloop of rommelmarkt, aangevuld met spulletjes van Xenos (vaasje), Primark (konijntje), OAK (kattenkaars met skelet!) en mama die zich een slag in de rondte haakt (het kleine egeltje naast de grote). Het duurste item op de foto is het vintage behang van vintagewallpapers.be.

kleedjeIk heb een fetish voor oude kleedjes. Mijn huis en kasten puilen er van uit. Deze kleedjes, ook de oranje, kocht ik bij Gemini evenals het kitsche bonbon-schaaltje.

potDit mooie überkitsche porceleinen potje kocht ik op de Carboot Sale in Oss.

vaasNog meer kitsch! De grote vaas (1 van 3) kocht ik bij Gemini. Het kleintje is van de Carboot Sale in Oss. De bloemen van Wibra en de cactuskaarsjes van Kruidvat.

werk aan de wDeze schaaltjes – wederom kitsch – en geborduurde lijstjes van o.a. de seizoenen zijn van Werk aan de Winkel.

mintDeze vintage beauty kocht ik voor 5 euro op de Carboot Sale in Oss.

poefEn deze retro poef voor 5 euro bij Gemini!

mariaDit kitsche Maria-lijstje is van de Jaarmarkt in het Zeeuwse dorpje Groede. Elke laatste vrijdag van juli verandert het complete dorp in één grote rommelmarkt. Zo leuk! Via de feestboekpagina van de dorpsvereniging word je op de hoogte gehouden. Echt de moeite waard.

tafeltjeDit retro bijzettafeltje bleef me maar aanstaren bij SOS Rommelmarkt in Den Bosch. Ik nam het mee voor 3 euro.

spreiHoe oldskool is deze sprei? Zo lelijk dat ie mooi is! Ik kreeg ‘m van iemand. Ik vind ‘m geweldig. Het bed en de nachtkastjes zijn van Vindingrijk. Ik gaf ze zelf een lik verf. Het vintage behang is wederom van vintagewallpapers.be.

Lampje.pngDit bedlampje kocht ik op de Carboot Sale in Oss. Sweet!

slaapkamerTwee jaar geleden heb ik mijn hele huis opgeknapt. Ook de slaapkamer onderging een complete metamorfose. Het kastje kocht ik jaren geleden op de Snuffelmakt in de Brabanthallen. Ik verfde het petrol. De originele Delfts blauwe vazen zijn van oma en de lijst kreeg ik van een vriendin.

vaas geelDe vaas (ik heb er nog een, maar dan met gele strepen) is van Gemini, het retro kleedje van Mr. Orange (helaas ter ziele gegaan).

KaptafelDeze originele vintage kaptafel zag ik bij Gemini. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik mocht ‘m meenemen voor 25 euro. Het formica krukje kreeg ik van een vriendin.

Dat waren ze wel zo’n beetje. Ik heb nog veel meer mooie pareltjes die ik je wil laten zien, maar die bewaar ik voor de volgende keer. Dan laat ik de spulletjes zien ik cadeau kreeg of ruilde. Tenzij je iets anders wilt zien of lezen. Ik sta open voor suggesties!

Nog even een paar fijne adresjes op een rijtje:
Gemini VOF Hintham
SOS Rommelmarkt Den Bosch
Vindingrijk Den Bosch
Carboot Sale Oss
vintagewallpapers.be
Snuffelmarkt Den Bosch
Werk aan de Winkel Den Bosch