My budget home: editie #1

HOEZEE, de eerste editie van ‘My budget home’ is een feit! In deze rubriek nemen we een kijkje in het huis van een verwoed budgetshopper. Het spits wordt afgebeten door Deen, 34 jaar, moeder van 3 kinderen, woonachtig in Vught en op zoek naar een leuke baan (laat het gelijk een oproep zijn!).

“Tijdens het maken van de foto’s kom ik erachter dat echt 99% van de spullen in mijn huis tweedehands is. Kleding, kasten, lampen, tierelantijnen en zelfs mijn omafiets. Maar ik vind mijn interieur allerminst een goedkope uitstraling hebben.

Mijn grootste pronkstuk is de gele Ikea kast. Die was van een vriend die naar Zweden verhuisde (go figure). Ik was al langer verliefd op de kast en ik moet zeggen dat ik er een goede deal voor heb gesloten. Mijn kinderen en vrienden weten ook dat dit ‘de’ kast is waar ze niks mee mogen! Geen sleutels opleggen, of ander gefriemel en rommel. Dat mag in de rest van het huis. 


De gifgroene kast heb ik zelf geschilderd met afgeprijsde verf van de bouwmarkt. De jongen, bij wie ik hem voor een tientje van op de kop heb getikt, was zelfs zo lief om hem te komen brengen.

Bijna al mijn spulletjes zijn van Marktplaats, Vindingrijk, Gemini, De Kleine Beurs, Vincentius Vught en Den Bosch of gekregen van mijn lieve vrienden. Ik haal zelfs mijn kleding bij de Vincentiuswinkel. Ik heb laatst in Vught een King Louie rok voor 2 euro gekocht, waarop ik aan de kassa nog eens 50% korting kreeg! Dan fiets ik dus fluitend naar huis. Geweldig, wat een kick! Kinderkleding krijg ik ontzettend veel en geef ik ook weer door. 

Mijn laatste aanwinst is het kleine blauwe kastje dat ik bij Gemini heb gekocht voor 5 euro. Je ziet dat er een verhaal achter heeft gezeten. Het grote schilderij aan de muur is van beeldend kunstenares Noes Butter en daar ben ik na jaren nog steeds ontzettend blij mee.

Het leukst vind ik het als ik design en merkspullen voor een prikkie kan krijgen. Het verbaast me echt wat men allemaal nieuw heeft liggen en verkoopt, met de titel; ‘ongedragen, hangt in de kast, doe ik niks mee, staat in de weg’ etc. Daar kan ík me niks bij voorstellen. Dat je drie nieuwe jurken mét label eraan in je kast hebt hangen. Maar goed, geeft niks, ik koop ze graag over voor weinig. Helemaal nu ik zonder werk zit en dus simpelweg minder te besteden heb. Dan fiets je automatisch drie straten verder naar de Lidl in plaats van de Albert Heijn. Om er vervolgens achter te komen dat ze daar heel lekkere dingen hebben voor een kleine prijs.

Maar vroeger deed ik het ook al; marktjes afstruinen, uitverkopen in de gaten houden. Ik gun de grotere bedrijven niet de winst die ze erop maken. Die jas te duur? Ik wacht wel even of zoek het op Marktplaats. Dat mensen verbaasd kijken en reageren met “Echt waar, zo goedkoop?”, dat vind ik leuk. Ik wil mijn kinderen ook meegeven en laten zien dat ze niet zomaar iets weg moeten gooien of naar de winkel moeten rennen als iets op is of kapot. Eerst kijken of je het kan maken, of hergebruiken.

De spiegel op de kamer van mijn dochter heb ik zelf geschilderd nadat ik hem bij iemand uit de schuur had gered. Wat glitterstickers erop van de Action; kind blij, ik blij! Het commodekastje beschilderde mijn lieve vriendin Evelien voor de geboorte van mijn dochter. Het doek van mijn zoon Gijs is een oud rolgordijn dat ik nog over had na de verhuizing. Mijn vriend en hij hebben dat samen opgespannen en er met spuitbussen een mooi kunstwerk van gemaakt. Low budget en high fun!

Het duurste wat ik in mijn kast heb is een polkadot jurk van King Louie, die kostte 45 euro, tweedehands. En het meest blij ben ik met mijn blauwe high heels van Tamaris, voor 35 euro gekocht via Vente Exclusive. Toffe site met nieuwe artikelen voor kleine prijzen.

Waar ik nu helemaal fan van ben is Den Bosch ruilt op facebook. Goederen of diensten ruilen tegen iets wat je hebt of wilt. Ik heb van de week bijvoorbeeld mijn driewieler geruild tegen 4 grote potten honing., Geweldig toch? Vanavond komt iemand een buggy ophalen en krijg ik 2 Ikea lockers waar ik al een jaar naar aan het zoeken ben. En ik ruil een fietskarretje tegen fruit voor de kids. Ik ben helemaal voor dit soort initiatieven!”

Lieve Deen, heel erg bedankt dat we een kijkje mochten nemen in jouw budget home. Je mag apetrots zijn op je mooie huisje!

Ook een vermelding in ‘My budget home’? Stuur dan een email met foto’s en een uitgebreide toelichting naar thedevilwearswibra@gmail.com.