Ja, ik wil!

Het was even stil rond Nick, maar hij is terug met fantastisch nieuws: hij gaat trouwen! ♥ Onlangs vroeg hij zijn vriendin ten huwelijk in Namibië and she said “YES”! Speciaal voor lezers van deze blog deelt hij 6 tips waarmee je kunt besparen op de mooiste dag van je leven. Give it away, Nick!

Trouwen: het staat voor veel mensen gelijk aan het spenderen van een ongelooflijk groot geldbedrag. Voor je het weet begint je portemonnee er steeds leger uit te zien en blijft er alleen nog wat los geld over. Oké, trouwen is niet goedkoop, maar er zijn ook toffe manieren om jouw bruiloft enigszins budgetproof te houden. Een portemonnee vriendelijke bruiloft, fijn toch?

Dat gaat jou ook lukken. Vandaag geef ik 6 tips waarmee je kan besparen op je bruiloft. Ben je er klaar voor? Komen ze!

Save the date & Uitnodiging

Om te beginnen moet je overwegen om van deze twee ‘uitingen’ misschien gewoon 1 kaart te maken. Het hele save-the-date-principe is over komen waaien uit Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden. Stuur mensen een uitnodiging en ze weten voldoende. Het gaat om een bruiloft van dierbaren, ze zijn er sowieso wel bij. Kijk daarnaast in je direct omgeving wie er kan helpen met het ontwerp en het eventuele drukken. Mensen vinden het leuk om te helpen. Aanvaard die hulp en zorg dat jij voor een mini-prijsje het drukgedeelte kan afvinken.

bespaartips bruiloft

Bloemen

Voor veel mensen een essentieel onderdeel van de bruiloft. En terecht, bloemen zijn in staat sfeer en kleur mee te geven. Omdat het een onmiskenbaar onderdeel van een bruiloft is, wordt dikwijls de hoofdprijs gevraagd. Doe dit niet, maar ga zelf aan de slag met wat vrienden en vriendinnen. Bijvoorbeeld: pluk wat mooie bloemen en plantjes in de buurt of de tuin van de buurvrouw. Versier wat lege jampotjes met wat lintjes, bloemen erin en klaar is Kees!

bespaartips bruiloft

Hé, bedankt!

Die bedankjes toch ook altijd. Je krijgt ze vaak mee, maar wat moet je ermee? Zeg nou eerlijk, die belanden – na een hele korte prikkel – toch vaak in de prullenbak. Mijns inziens is het net zo leuk om (heel nostalgisch) een snoepzakje mee te geven. Voordelig en met een hang naar onze kindertijd. “Bedankt voor het spelen!”
bespaartips bruiloft

Locatie

Geef je bij een locatie aan dat het om een bruiloft gaat, dan komt de factor 1,5 om de hoek kijken. Zo simpel is het. Kies voor een eigen locatie. Denk bijvoorbeeld aan een grote tuin. Een grote tent huren en klaar ben je. Hier bespaar je werkelijk waar duizenden euro’s mee. Het is wel wat meer werk, maar laat je niet gek maken door al die boeiende praatjes van die dure trouwlocaties. Jij kan dit.

bespaartips bruiloft

De trouwauto

Dikwijls het speelveld van de mannen, uitzonderingen daargelaten. Een mooie auto, een dikke motor… het is voor veel mannen een droom om met een prachtvrouw in een schitterende bolide voor te komen rijden. Newsflash! Dit hoeft niet meer anno 2017. Kijk eens in de vriendenkring of er iemand is met een oldtimer? Of heb je nog een collega met een toffe sportauto. Zoekt en gij zult vinden.

bespaartips bruiloft

Snackies

Laatst was ik op een bruiloft en daar gebeurde iets moois omtrent de late-night snack. Iedereen was enigszins tipsy (lees: had genoeg drank op) en dan krijg je trek. Geen dure burgers met truffelmayonaise, geen zoete aardappel frites of broodjes shoarma, maar (buiten)gewoon voordelige pizza’s. De lokale pizzeria kwam langs met ongeveer 20 pizza’s en iedereen pakte even lekker een punt. De nacht is namelijk het uitgelezen moment om moeilijk te gaan doen over een snack. Het draait dan vaker om kwantiteit dan om kwaliteit.

bespaartips bruiloft

Dat was ‘m. Vergeet vooral ook niet te genieten. Richt het in zoals je wilt en laat je he-le-maal gaan!

Dit artikel is geschreven door Nick Keijzer. Hij gaat volgend zelf jaar trouwen en vond het leuk om alvast wat budgettips te delen met jullie.

Gastblogger Nick Keijzer

Extra tip: bespaar op je trouwjurk

Ik (Lonneke) wil er graag nog een tippie aan toevoegen. Speciaal voor aanstaande bruiden met een beperkt budget: bespaar op je bruidsjurk! Je kunt je natuurlijk in je moeders trouwjurk wringen, maar het kan ook anders. Danielle van Weird Closet maakt bruidsjurken op maat vanaf € 650,00. Ze kan dit doen, omdat ze slim inkoopt, geen voorraden heeft en een voordelige unit huurt in conceptstore de Raaks Halle waar collega-ondernemers op haar shop passen wanneer zij er niet is. Ze hoeft dus geen duur winkelpersoneel in te huren. Vind je dit nog te prijzig, denk dan eens aan een tweedehands trouwjurk. Bij Nikita Bruidsmode in het Brabantse Wanroij en bij Wedding Wonderland (in Almere, Den Haag, Rotterdam en Harlingen) vind je een enorme collectie prachtige bruidsjurken voor een habbekrats. Kan het nog goedkoper? Jawel! Bij tweedehands kledingwinkel Tante Pollewop in Tilburg huur je voor € 150,00 een bruidsjurk inclusief stomerijkosten. Say Yes To The Secondhand Dress!
Bespaar op je bruidsjurk