Twee jaar geleden wijdde ik een artikel aan de geuren van Zara en dan vooral aan de low budget variant van Narciso Rodriguez for her (Zara Rose, € 10,95 voor 75 ml). Heerlijk! Tot mijn grote teleurstelling ging dit geurtje uit het assortiment, waardoor ik op zoek moest naar een alternatief. Het orginele parfum kost rond de 80 euro wat ik echt te gortig vind. Bargello Parfums heeft eveneens een voordelige smellalike voor € 19,95 (50 ml), maar dat is toch weer een tientje duurder. Tsja…

Zara Bright Rose

Vanmiddag misbruikte ik de lunchpauze om te grasduinen in de SALE bij Zara en in mijn ooghoek lonkte de display met parfums. Toch maar even checken. Zara Rose vond ik niet, maar Zara Bright Rose vond ik wel. Hoera, Narciso is back! De verpakking is anders, maar de geur is identiek aan Zara Rose (en nagenoeg identiek aan Narciso). Hop, meenemen die handel! Voor 100 ml eau de parfum – dus geen eau de toilette – betaal je slechts € 12,95. Ooooooh, joy!

Op fragantica.nl (fantastische parfumsite!) lees je meer over de geurnoten van dit parfum.

Inside information 

Als je net als ik niet de hoofdprijs wilt betalen voor een geurtje, dan loont het de moeite om eens te gaan snuffelen bij Zara. Je vindt er namelijk meer smellalikes. Niet dat ik het de designers niet gun, maar als je mijn spray-gedrag kent, dan wordt het een erg prijzige aangelegenheid. Ik ‘geil’ bovendien niet op merken en beschik over iets te veel ‘inside perfume information’ om toe te geven aan de commercie. Neemt niet weg dat ik de cheap ass neppers op waterbasis laat staan. Op Zara Rose kreeg ik niets dan lovende reacties (“Oh, is dat Narciso?”), dus ik vertrouw geheel op mijn neus.

Clinique Aromatics Elixir van Wibra

Een andere ontdekking is de replica van mijn lievelingsgeurtje Clinique Aromatics Elixir. Van Wibra! De originele eau de parfum (100 ml) kost bijna 100 euro, aaaarrrrghhh! In tegenstelling tot veel andere merkgeuren kom je zelden ‘rip offs’ van Clinique-parfums tegen, waarschijnlijk omdat ze te exclusief (lees: niet populair genoeg) zijn. En wat schetst mijn verbazing: Wibra heeft een fantastische smellalike (100 ml) van Aromatics Elixir met de naam Pure Temptation voor € 4,95.

OMG, ik dacht dat ik gek werd. Wat een geluk! ♥

Veel mensen herkennen me aan dit geurtje en zij ruiken geen enkel verschil. En voor € 4,95 kan ik het zelfs als deo gebruiken! Mocht je te lui zijn om naar de winkel te gaan, koop dan een flacon online bij meeuwenberg.nl. NB! Ik heb geen ervaring met deze webwinkel en weet dus niet of ie legitiem is! 

Geuren van Rituals

Van mijn werkgever kreeg ik voor kerst een flink shoptegoed van Rituals. Hoewel ik mijn bedenkingen heb over de eerlijkheid van de producten van Rituals, heb ik veel respect voor de marketing skills van Raymond Cloosterman, voormalig topman van Unilever. En de geuren van Rituals zijn hemels. Normaal gesproken zou ik nooit Happy Buddha geurstokjes à € 24,50 kopen. Nu wel, met mijn shoptegoed. En ik liet me verrassen door de heerlijke damesgeur Nuit à Marrakech. Niet bepaald goedkoop – wat voor de meeste producten van Rituals geldt – maar wel lekker! Als proef kocht ik een flesje van 10 ml voor € 9,50 en was gelijk verkocht. € 39,00 voor 50 ml vind ik daarentegen aardig aan de prijs. Dus ik houd het voorlopig bij mijn smellalikes van Zara en Wibra. Vriendje R., die niet vies is van merkgeurtjes, ontdekte Sultan de Muscat voor heren van Rituals. En ja, ook die ruikt záááálig!

Enfin, ik houd van lekker ruiken, maar niet tegen elke prijs. Als je waarde hecht aan een merkflesje in je badkamer, dan respecteer ik dat. Ik heb er niks mee, maar daarom schrijf ik ook deze blog. Heb jij nog goede tips of ben je het niet eens met de mijne: spray! Ik bedoel: shoot!