In juni 2014 schreef ik nog heel enthousiast over de opening van Mint Market in Den Bosch. Jammer genoeg bleek onze stad niet geschikt (of niet rijp?) voor het vintage concept van Vera en Catharina. Dus verhuisden de dames met hun hele hebben en houden naar Urban Shopper op Strijp-S in Eindhoven. Our loss, their win…

Urban Shopper

Een van de (vele) interessante en vernieuwende concepten op voormalig industrieterrein Strijp-S in Eindhoven is de Urban Shopper. Hier vind je op de begane grond van fabriekspand Anton (vernoemd naar Anton Philips) op 1500 vierkante meter een labyrinth van kleine winkeltjes met een eigenzinnig aanbod.

Volgens de verhuurder van het pand is de Urban Shopper “een serieuze proeftuin om een retailballetje op te gooien”. Sinds de opening wisselt het aanbod van winkeliers dan ook behoorlijk. “Galerietjes, boetiekjes, ateliers, een kapper, bloemist, vintagewinkel, meubelontwerper en nog veel meer. En over een week kan het zomaar weer anders zijn.”

Mint Market in Urban Shopper

Mint Market is meer dan een gewone vintage winkel. Hier vind je geen bulken muffige kleding, maar met liefde uitgezochte, draagbare items. Elke maand trekken de eigenaresses erop uit om hun rekken te vullen met nieuwe vintage parels. Naast kwalitatief hoogwaardige kledingstukken krijg je bij de meiden ook altijd een eerlijke mening en styling advies. Een van de regels luidt: “Word je er gelukkig van: koop het. Twijfel je: laat er dan iemand anders gelukkig van worden”.  (Bron: www.eindhoven-now.nl)

Cat en Vera

Vintage Swap

Goed, Cat en Vera zitten tegenwoordig dus in Eindhoven. En ze organiseren geregeld leuke eventjes. Nieuw op het programma is de Vintage Swap op donderdag 26 januari a.s. van 18:45 tot 22:00 uur.

And I quote:

“Wie zegt dat er van ruilen huilen komt? Don’t believe em’, het wordt kei gezellig! Doe iets goeds voor jezelf, je kledingkast, een ander en het milieu. 4 vliegen in een klap!

DONDERDAG 26 JANUARI
Urban Shopper

BE THERE: 18:45h
STARTFLUITJE: 19:30h
DAMAGE: €3,-
LET OP: WOMEN ONLY
GRATIS COCKTAIL BIJ AANKOMST
TICKETS TE KOOP IN STORE, AAN DE DEUR OF OP WWW.MINTMARKET.NL

RULES
Alleen vintage kleding, please! Dit betekent kleding tussen de 20 en 100 jaar oud! Dus je Primark, H&M en jas van 10 jaar oud mogen thuis blijven.

De kleding moet in goede conditie zijn. Gebruikerssporen zijn bij vintage kleding niet helemaal te vermijden, maar kijk even of het in goede staat verkeert en draagbaar is. Mocht het nodig zijn, was en strijk de kleding die je meeneemt.

What you bring is what you get
Minimaal 1 en maximaal 30 items mag je meenemen naar de SWAP. Hoe meer, hoe leuker natuurlijk. Mocht je hangers hebben, neem deze dan mee. Jouw kleding wordt door ons beoordeeld, zodat we jullie een mooie selectie echte vintage kunnen garanderen.  Jouw donaties staan gelijk aan jouw adaptaties. Om scheve verhoudingen te voorkomen, noteren wij het aantal gedoneerde items.

Get there early
Kom op tijd! Om 18:45h is de aanvang, maar de SWAP begint pas om 19:30h. Zo hebben wij tijd om alles in te hangen en kan jij nog effe kletsen en je cocktail opslurpen, voordat je je stort op het passen en ownen van je nieuwe items. Kom dus niet te laat, want de vroege vogel vangt de worm. Als er meerdere kandidaten een item willen, bepaalt een jury wie het item het beste rockt 🙂

Charity
Nodig je vriendinnen uit en neem ze mee. Want hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En hoe meer kleding, hoe meer ruilplezier! De items die geen nieuwe eigenaar vinden, doneren we aan een goed doel of. Tenzij je er heel erg aan gehecht bent, dan neem je ze lekker weer mee naar huis.”

Kortom: ben je een echte vintage babe, verzamel dan je alle items die je voor iets ‘ nieuws’ wilt ruilen en meld je aan voor de Vintage Swap van Mint Market op donderdag 26 januari in Eindhoven.

Enjoy! 

P.s. als je gaat naar aanleiding van deze post, show dan even je ‘nieuwe’ aanwinsten op mijn feestboekpagina. Zou ik tof vinden! 

Sorry, no dudes allowed at Vintage Swap!