Vandaag, zondag 19 juli, ging ik dus samen met vriendin Monique naar de Carboot Sale aan de Geffense Plas in Oss. Mijn eerste kofferbakverkoop, dus ik was erg reuze nieuwsgierig. Dankzij de borden langs de weg was de locatie makkelijk te vinden. Hup, parkeren en gaan met die banaan! Er stonden inderdaad een hoop auto’s op het terrein, maar bijna alle deelnemers hadden hun spullen uitgestald op het gras. Dat snuffelt net iets prettiger.

Particulieren
De markt is ruim opgesteld, dus je kan er op je gemakje rondstruinen. In tegenstelling tot veel andere rommelmarkten staan er veel particulieren op de Carboot Sale. Persoonlijk vind ik dat een stuk leuker, omdat de kans groter is dat je mooie pareltjes vindt voor een leuk prijsje. Dat was dus ook zo. De handelaren sla ik meestal over, omdat ze weten wat ze voor bepaalde items moeten vragen: te veel. Je pikt ze er zo tussenuit trouwens, de handelaren.

Regen
Het was al wat druilerig toen ik opstond, maar ik was positief gestemd. De plu bleef dus thuis. Jammer, want het begon ineens kei hard te regenen. Nu zijn wij niet van suiker, maar de verkopers begonnen als een gek hun spullen af te dekken met stukken zeil. Tja, en dan zie je niks meer, hè? Dan maar even schuilen onder het genot van een broodje kroket. Even later klaarde het gelukkig weer op, dus we besloten nog een rondje te maken.

Buiten
Aan de Geffense Plas bevindt zich de gezellige bar ‘Buiten’, die alleen geopend is op zonnige dagen en tijdens de Carboot Sale. Een fijne plek, waar je even kan chillen met een wijntje of kop koffie. Afgelopen vrijdag was alweer de laatste editie van de BuitenBios, die ze in samenwerking met cultuurpodium de Groene Engel organiseren. Had ik best een keertje willen meemaken, maar ja. Volgend jaar!

Veel voor weinig
Hoewel ik eigenlijk niets nodig had, heb ik toch aardig wat gekocht voor weinig. Ik som het even op: een kitsch potje van keramiek (€ 3,50), klein kitsch vaasje (€ 0,50), een prachtige, mintgroene vintage lamp (€ 4,00), 2 fuchsia bedlampjes (€ 4,00 per 2), een boek van Dean Koontz (€ 1,00), een citruspersje (€ 0,50) en een zwarte blazer van Vanilia (€0,50 HAHA!). Totaal: € 14,00 +/+ € 2,50 entree +/+ koffie € 1,50 +/+ broodje kroket € 2,50 = € 20,50. Als je er echt een low budget uitje van wilt maken zou je de versnaperingen zelf mee kunnen nemen. Maar zo ben ik dan ook weer niet.

Conclusie: de Carboot Sale in Oss is een absolute aanrader! Ondanks dat er vandaag niet heel veel kramen (lees: auto’s) stonden hebben we goede zaken gedaan (ik word steeds beter in onderhandelen, jawel!). Er heerst een relaxte sfeer, de verkopers zijn vriendelijk en willen graag van hun handel af. De volgende keer ga ik graag weer eens kijken. Om op de hoogte te blijven raad ik je aan de Carboot Sale te liken op feestboek of regelmatig de site te checken. De eerst volgende Sale is op zondag 23 augustus 2015. Ik zeg: gaan!

carboot1De Carboot Sale bevindt zich aan de Geffense Plas middenin de natuur. Mooi!

carboot2
Bar Buiten, strips, een regenbui en een blije ik!

carboot4
Een deel van de buit. Vooral de mintgroene vintage lamp (€ 4,00) vind ik te gek!

carboot3
De rest van de buit. Kocht je ooit een blazer van Vanilia voor € 0,50? Wat een bak! 🙂