Het mag geen geheim zijn dat ik verliefd ben op de Raaks Halle in Haarlem. Vriendin Mo en ik gingen er laatst weer op bezoek en kregen een privé-rondleiding van eigenaar Mik. Wat een leuke, slimme en innemende ‘jongeman’ (hij is pas 27)! In zijn concept store aan de Drossestraat bevinden zich ruim 40 winkeltjes van kleine (startende) ondernemers. Voor een bescheiden bedrag per maand huren ze er een ‘hoekje’. Ideaal als je net begint en zonder al te veel risico van het ondernemerschap wilt proeven of een fysiek afzetpunt wilt hebben voor je webwinkel. In de Raaks Halle maakte ik ook kennis met Weird Closet. Hoewel ik zelf geen trouwplannen heb werd ik erg enthousiast van dit sympathieke en budget proof concept. Ooit gedacht dat je al voor 250 euro een prachtige bruidsjurk kunt kopen? Wel als het aan Weird Closet ligt! Eigenaresse Daniëlle legt uit hoe het werkt.

WC5

Wie is Weird Closet
“Mijn naam is Danielle Raar, ik ben 33 jaar oud, woon sinds 3 jaar in Amsterdam, maar ben een geboren mug. Zo noemen de Haarlemmers zichzelf. Ik heb sinds 2,5 jaar een relatie met Mr. Right en ik kan niet wachten om met hem een gezinnetje te stichten. Mijn hele leven heb ik al een passie voor stoffen en mooie kostuums en maak dan ook al jaren veel speciale outfits voor vrienden en familie. Een bruidsjurk heeft in mijn ogen iets magisch; de vormen, de stoffen, de sierlijkheid en betekenis hebben mij altijd al aangetrokken. Voor mij is een bruidsjurk ‘de Ferrari’ onder de mooie stoffen. Met mijn liefde voor kleding en stoffen ben ik met mijn beste vriendin op zoek geweest naar haar droomtrouwjurk. Al snel kwamen we erachter dat alles wat we mooi vonden, praktisch onbetaalbaar was en ik vroeg me af waar dat nou aan lag. Na uitgebreid onderzoek kwam ik tot de conclusie dat het ook anders kan. De bruidsjurk voor mijn vriendin heb ik zelf ‘ontworpen’ en laten maken in een atelier. Haar bruidsjurk was echt prachtig en ruim onder de € 1000,- (wat haar budget was). Waarom Weird Closet? Mijn achternaam is Raar en geen verzoek is te gek of wij toveren het uit ‘onze kast’, vandaar. Ik ben van mening dat elke vrouw haar droomjurk zou moeten kunnen dragen op haar grote dag voor een betaalbaar bedrag.”

WC8

Mona, de moeder van Daniëlle en schoonzusje Lorainne (in bruidsjurk)

WC7

Daniëlle (rechts) en haar zus Maaike in bruidsjurk

Waarin onderscheidt Weird Closet zich van andere bruidsmodezaken?
“De naam Weird Closet verraadt al een beetje dat wij de dingen anders doen dan anderen. Zo zijn wij de enige bruidsmodewinkel die gebruik maakt van het shop-in-shop concept. Wij huren een plekje in dé conceptstore van Haarlem; De Raaks Halle. Aangezien we geen grote, dure locatie hebben met een eindeloze voorraad aan jurken en hoge personeelskosten, kunnen wij onze bruidsjurken een heel stuk voordeliger aanbieden dan onze concullega’s. Van woensdag t/m zondag is het mogelijk een afspraak bij ons te maken of om zelfstandig binnen te komen lopen. Zaterdag is de vaste dag dat mijn moeder, mijn zusje en ikzelf aanwezig zijn in de Raaks Halle, zodat we de aanstaande bruiden persoonlijk kunnen ontvangen. Wij bieden de optie om elke bruidsjurk die je maar kunt bedenken, helemaal voor je te laten maken in ons atelier. Aangezien wij de jurken rechtstreeks laten maken, kunnen wij ook dit voordeel doorberekenen aan de bruid, waardoor zij haar droomjurk tegen een zeer aantrekkelijke prijs kan laten maken. Zo heb je de mogelijkheid om je eigen jurk samen te stellen en aangezien de jurk speciaal voor jou gemaakt wordt, weet je zeker dat de bruidsjurk volledig op jouw maten en wensen wordt gemaakt en dus perfect zal zitten! Iedereen met elk figuur kan dan ook bij ons terecht! De levertijd van onze bruidsjurken is maar 4 weken, wat erg handig is voor ‘last minute’ bruiden. Aangezien veel dames de jurk toch ruim van tevoren laten maken, bieden wij als extra service aan dat je een maand voor je bruiloft terug mag komen met je bruidsjurk. De coupeuse waar wij mee samen werken, zal dan aanwezig zijn bij de afspraak en de jurk helemaal afspelden en kosteloos voor je vermaken. Zo weet je als bruid zeker dat de jurk op de grote dag helemaal perfect zit! ”
WC6

Is er een bijzondere anekdote die je met ons wilt delen?
“In deze branche krijg je een hoop mooie, lieve en romantische verhalen te horen. Dat maakt het ook extra leuk om dit werk te doen! Wat voor mij tot nu toe de meest bijzondere opdracht is geweest, is van een stel dat twee keer gaat trouwen. Bruiloft 1 is een traditionele bruiloft in Nederland, waar de dame een mooie bruidsjurk zal dragen. Bruiloft 2 vindt plaats in het buitenland, waar de heer een mooie bruidsjurk zal dragen. Deze man doet namelijk al geruime tijd aan travestie en het is een droom van hem om ook in een bruidsjurk te kunnen trouwen. Ik vind het zo mooi dat zijn aanstaande vrouw dat begrijpt en hem die mogelijkheid geeft. Zij zijn voor mij een voorbeeld van perfecte liefde en dat verwarmt mijn hart. Ik vind het erg bijzonder om deel uit te mogen maken van zo’n speciale gebeurtenis door de jurk voor hen beiden te laten maken!”

Bieden jullie nog andere diensten aan?
“Behalve bruidsjurken kunnen we avondkleding laten maken in ons atelier. Zo kunnen de moeder van de bruid, de bruidsmeisjes of wie dan ook die op zoek is naar een mooie jurk voor een speciale gelegenheid, bij ons terecht. Ook de benodigde accessoires zoals hoepels, bolero’s, sluiers, handschoentjes, sieraden en haaraccessoires zijn bij ons te vinden! Mijn moeder is heel erg creatief en maakt prachtige decoraties, die we ook in de Raaks Halle verkopen. Zo kun je denken aan prachtige zijde bloemstukken voor op tafel, bewaardoosjes, enveloppendozen, memoryboxes en nog een heleboel andere leuke items!”

WC9

Waar vinden we jullie?
Weird Closet is erg sociaal! Zo zijn wij fysiek te vinden in de Raaks Halle, aan de Drossestraat 2 in Haarlem. Digitaal kun je ons bezoeken op www.weirdcloset.nl, Faceook, Pinterest, Twitter en Instagram.

WC4WC3WC2WC1trouwsieradentrouw accessoires Weird Closet