Na een relatie van 16 jaar was de stap om voor het eerst alleen op vakantie te gaan best groot. Daarom begon ik het eerste jaar dat ik alleen was met een logeerpartij bij vrienden, die naar Aruba waren geëmigreerd. Het jaar erop koos ik voor een singlesreis via SingleSun. Maar omdat beide reizen naast leuk & gezellig ook erg intensief waren, koos ik dit jaar voor ‘rust’ en voor ‘mezelf’.

Marjolijn Airbnb Simonshaven

Ik pas in de bedstee!

Last minute

Ik wilde graag een last minute boeken en het liefst zo goedkoop mogelijk. Een kennis tipte www.lastminuteticketdesk.nl  Na 3 dagen speuren en vergelijken vond ik alles nog steeds te duur of ik vond een goedkoop verblijf in combinatie met dure vliegtickets.

Logisch wel, want het is natuurlijk hoogseizoen op dit moment. Het bedrag dat ik voor mijn tripje in gedachten had kwam pas in oktober/november aan de orde… dus als plan A niet werkt, dan maar over naar plan B 🙂

Airbnb

In Nederland zou het die week ook mooi weer worden, dus ach, waarom zou ik niet lekker hier blijven? Via de Airbnb app kwam ik op een privé-kamer uit genaamd The Blue Room in een mooie oude pastorie in het plaatsje Simonshaven (ZH). Bij het zien van de foto’s was ik op slag verliefd. Wat een enorm en prachtig huis in een groene omgeving. Hier zou ik vast en zeker tot rust komen! Ik sliep in een bedstee en paste er precies in. De ervaring alleen was al bijzonder, elke avond mijn gordijntjes dichtdoen, haha. Gelukkig brengt mijn Fiat van 12 jaar oud me nog steeds van A naar Beter (al kreeg ik na de APK-keuring van afgelopen maart te horen dat dit toch écht zijn laatste jaar wordt….). Nog even tijd om samen mooie avonturen te beleven…

The Blue Room

Marjolijn Airbnb Simonshavens

De bedstee in The Blue Room

Ik had geluk, Lesley de eigenaresse kon met wat kamers ‘schuiven’, waardoor ik van maandag 17-7 tot vrijdag 21-7 in The Blue Room kon logeren. De prijs voor mijn overnachting was € 38,00 per dag. Mooi binnen mijn budget en het ontbijt was hierbij inbegrepen. Een volledig gedekte tafel waarbij je niets tekort kwam. Heerlijk was het om buiten te ontbijten in het zonnetje met de vogeltjes op de achtergrond. Echt een goed en rustig begin van de dag.

Marjolijn Airbnb

Heerlijk ontbijten in de zon

Marjolijn Airbnb Simonshaven

My kind of interior!

Marjolijn Airbnb Simonshaven

Delfts Blauw ik hou van jou

Strand

Ik heb de zonnige dagen (dinsdag en woensdag) vooral benut om te relaxen aan het strand van Rockanje. Vanaf 1 april jl. is het overigens wel betaald parkeren. Het dagtarief is € 5,00 in juli en augustus, maar met Parkmobile is betalen tegenwoordig een koud kunstje. Een strandbedje kun je trouwens huren voor € 5,00 voor de hele dag.

Marjolijn Airbnb Simonshaven

Beach me

Uit eten

Tijdens mijn weekje weg ben ik van maandag tot donderdag uit eten geweest. Ik kon er ook voor kiezen om bij Lesley te eten voor € 12,50 per maaltijd, maar juist het ‘alleen’ uit eten gaan was voor mij de grootste uitdaging. Uiteindelijk een kwestie van gewoon ‘doen’.

Ik heb geprobeerd om niet meer dan € 20,00 uit te geven en dat is aardig gelukt. Op aanraden van Lesley heb ik gegeten bij De Beren in Spijkenisse, een bezoekje gebracht aan de Pannekoekenbakker in Zuidland en omdat vriendinnetje A. op woensdag een dagje met me aan het strand kwam liggen, hebben we gezellig aan het strand gegeten bij Havana Beachclub in Rockanje. Ze trakteerde me, omdat ik haar had opgehaald en gebracht naar het station in Rotterdam (incl. parkeerkosten). Lief!

Marjolijn Airbnb Simonshaven

Lekker snacken bij De Beren

Marjolijn Airbnb Simonshavens

Hartige pannenkoek bij de Pannekoekenbakker in Zuidland

Marjolijn Airbnb Simonshavens

Soepie bij Havana Beach Club

De laatste dag wilde ik bij een leuk tapasbarretje in het mooie pittoreske Brielle gaan eten, maar helaas was er alleen nog een plek aan de bar beschikbaar. Daar had ik geen zin in, dus na veel vergeefse omzwervingen ben ik toch maar gezwicht voor die goudgele M. Ach, voor een keer kan het geen kwaad. Eenmaal thuis knutsel ik wel weer gezonde maaltijden in elkaar.

Kringloop

Lesley bleek trouwens, net als ik, een enorme liefhebber van kringlopen en rommelmarkten. Ik kreeg dus fijne tips van haar waarmee ik op pad kon. Donderdag waren de weersvoorspellingen niet zo best. Een ideale dag om te kringlopen, dacht ik. Na het ontbijt begon ik bij Rataplan in Spijkenisse, reed daarna door naar Stichting Kringloopwinkel Het Goede Doel, (ook in Spijkenisse) en ik eindigde bij Piekfijn Charlois in Rotterdam. Bij Rataplan scoorde ik een leuke top voor € 2,25 en bij Stichting Kringloop Het Goede Doel heb ik badscrub van Rituals gekocht voor maar slechts € 0,50. Ik merkte wel dat we in Tilburg voor lagere prijzen kunnen shoppen. De prijzen voor kringloopspullen liggen hier nogal hoog, helaas. Een simpel jurkje bij Piekfijn kost al gauw € 10,00. De buit viel dus een beetje tegen. Maar ‘beter iets dan niets’, blijft mijn motto.

Marjolijn Airbnb Simonshavens

Rataplan Spijkenisse

Marjolijn Airbnb Simonshavens

Piekfijn in Charlois, Rotterdam

Marjolijn Airbnb Simonshaven

Top van Rataplan voor € 2,25

Rozen

Lesley had prachtige rozen in huis staan, die ze had gekocht bij De Plantenhal in Zuidland. Ook daar moest ik natuurlijk even een kijkje nemen. Er werden vooral tuinplanten verkocht voor echt bodemprijzen. Jammer dat mijn tuin al vol staat, maar het is wel beter voor mijn portemonnee.

Marjolijn Airbnb Simonshaven

Plantenhal in Zuidland

Regen

Na al dat kringloopgeweld wilde ik even ‘uitrusten’ op het strand, maar het begon ineens te regenen. Dus liep ik snel door naar een strandtent die ik nog niet kende en maar liefst 300 stappen verderop trof ik Beachclub 8 aan. Het ligt een beetje verscholen, dus let op het bord bij aankomst op het strand. Prachtige tent, maar bijna geen kip binnen. De kalfskroketten waren overheerlijk, maar belegd op een witte boterham. En om die dan ‘stoere boterham’ te noemen op de menukaart, vind ik behoorlijk gewaagd. Maar oké, ik zie het dit keer door de vingers. De Ibiza clubmuziek op de achtergrond maakte veel goed.

Marjolijn Airbnb

Windy me

Vrijdag sloot ik mijn verblijf af aan het strand van Rockanje. Een zonnige dag vraagt gewoon om een stranddag. Het blijft er ook heerlijk ‘rustig’, zo fijn! Geen Scheveningen perikelen, gelukkig. Nog even goed de vitamine D in me opnemen, zodat ik weer opgeladen naar huis kan.

Marjolijn Airbnb Simonshavens

Rockanje beach

Marjolijn Airbnb Simonshaven

Sunset @ Rockanje

 

Op het strand las ik in de Viva een artikel over Riga; lekker compact en het enige wat je nodig hebt om van a naar b te komen is een fiets. Je kunt ook veel lopend doen. Klinkt als echt iets voor mij dus. Een mooie volgende vakantiebestemming!

Wat zijn jullie favoriete (low budget) Airbnb-plekjes in Nederland? Tips zijn welkom!

 

Over Marjolijn:

Marjolijn van Heeswijk bloggerGastblogster Marjolijn van Heeswijk (36) is geboren in Goirle, maar opgegroeid in Tilburg. Ze is dol op kringloopwinkels en rommelmarkten en speurt het liefst naar vintage sieraden. Ze vindt alles rondom cosmetica erg interessant. Mede daarom rondde ze een aantal jaren geleden een visagie opleiding af, maar daar doet ze eigenlijks niets mee. Wel werkte ze jarenlang als secretaresse en heeft ze sinds kort een een nieuwe job als intercedente. Ze komt helemaal tot rust tijdens het bakken van de lekkerste taarten en bekwaamt zich in handlettering. Volg Marjolijns avonturen op Instagram: (mar.jo.lijn).