Een tijdje geleden werd ik benaderd door een redactrice van het weekblad Vriendin. Of ik nog leuke budgettips had voor de maand december? Eh, ja! Ben je benieuwd hoe je op low budget wijze de feestdagen door kunt komen, koop dan deze week het blad (nummer 48) voor allerhande budgettips waarmee je honderden euro’s kunt besparen. Mijn tips krijg je alvast, de rest moet je maar lezen in het blaadje 😉

Vriendin1

Briljante tip, al zeg het zelf. Ik schreef laatst nog een uitgebreid artikel over het verkopen, ruilen en uitlenen van kleding. De Kledingbibliotheek, Poppintags en United Wardrobe worden hierin ook genoemd. De extra tip over feestboek is letterlijk geciteerd van mijn blog 😉

vriendin2

Ik was afgelopen weekend nog bij de kringloop (SOS Rommelmarkt) waar een bescheiden kersthoekje is ingericht. Er zijn echter kringloopwinkels die een complete kerstafdeling hebben. Kringloop Altena in Almkerk is er zo een. Je kijkt je ogen uit! Sowieso een erg leuke winkel met mooie spullen. De prijzen liggen er dan ook wat hoger dan gemiddeld. Als je ernaartoe gaat vergeet dan niet de ‘huiskamer’ te bezoeken. Magnifiek! Lees mijn blogje maar eens. Dit artikel is geïmporteerd vanuit mijn oude Tumblr-account, waardoor de foto’s niet klikbaar zijn. Maar je krijgt evenwel een indruk.

vriendin4

Echt een toppertje dit. Vooral voor toBchefs als ik met de culinaire creativiteit van een deurmat. Je vindt er heerlijke low budget weekmenu’s met en zonder vlees en vis. En alle ingrediënten zijn gebaseerd op weekaanbiedingen in de supermarkten. Meer weten? Lees dan mijn blog over Rob’s Budget Menu’s. Andere handige sites met gemakkelijke en goedkope recepten zijn Lekker en Simpel, Gewoon wat een studentje ’s avonds eet en Bijstandsgerechten.

vriendin5

Oh, wat ben ik dol op rommelmarkten! Het liefst bezoek ik er elke week een in een andere stad. Op meukisleuk.nl vind je een overzicht (+ agenda) van alle rommel-, antiek- en curiosamarkten in Nederland. Ook hier schreef ik een blogje over.

vriendin6

Ik ben een groot fan van dobbelen met Sinterklaas of Kerstmis. We begonnen ooit met één leuk kado en één kutkado, maar de laatste jaren kopen we eigenlijk alleen maar leuke dingen voor elkaar. Spulletjes die je ook voor jezelf zou kopen. Meestal worden de kadootjes onderling uitgewisseld nadat het spel is afgelopen en gaan de meesten met hun eigen kado’s naar huis. Dit jaar zou ik graag tweedehands kadootjes willen inzetten, uiteraard met goedkeuring van de rest van het gezelschap, want laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal wel iets in huis waar we niets mee doen. Die afzichtelijke “Echt prachtig, dank je wel!” vaas van je schoonmoeder of een fles witte wijn uit je kerstpakket (je drinkt alleen rood). Je zal zien dat een ander er wél blij mee is. Wie is voor? 🙂

vriendin7

De laatste alweer. Maar zeker niet de minste. Hoewel ik slechts een mini-kerstboom heb kom ik om in de kerstballen. En ik wed dat ik niet de enige ben. Waarom zou je elk jaar nieuwe kerstspullen kopen als je ze ook kunt ruilen met een ander? Jij mijn rode bal, ik jouw blauwe. Het scheelt een aardige duit en het is nog gezellig ook. Op feestboek circuleren diverse kerstruilgroepjes en ook op internet duiken ze steeds vaker op. Google maar eens op ‘kerst ruilmarkt’ of ‘kerst ruilbeurs’. Kerstruilen is het nieuwe kerstshoppen!

vriendin3

Ziezo, dat waren mijn budgettips voor de feestdagen (Ja, het was even zoeken, maar ik word bedankt voor mijn bijdrage, haha!). In de Vriendin van deze week vind je er nog veel meer. Op naar de winkel dus! Een investering van € 2,40, die je honderden euro’s voordeel oplevert. Mooi, man.