Dames en heren, The Devil is twee enthousiaste gastbloggers rijker! Mag ik u voorstellen aan: Fenna en Marjolijn. Twee vriendinnen uit Tilburg met een gedeelde vintage fetisj en passie voor het zoeken naar schatten bij de kringloop en op rommelmarkten. Ze lieten eerder al hun Beautiful Budget Homes zien (bekijk het huis van Fenna en dat van Marjolijn) en zullen vanaf nu ook regelmatig hun vondsten, ervaringen en tips delen via deze blog. Ze trappen hun blogavontuur af met een uitgebreid (sfeer)verslag van de MeiMarkt in Tilburg. Go girls! 

Marjolijn en Fenna

Marjolijn (links) en Fenna

MeiMarkt, een begrip in Tilburg en omstreken sinds 1975! Een walhalla voor vintage lovers, schatgravers en koopjesjagers. Wat begon met een 30-tal kramen is inmiddels uitgegroeid tot een enorm evenement waar de horeca ook goed op inspeelt.

Elk jaar tijdens het Pinksterweekend trekt deze vlooienmarkt ruim 110.000 bezoekers. Op dit moment bestaat de MeiMarkt uit 750 kramen en 80 kindergrondplaatsen. Het marktterrein beslaat de volgende pleinen en straten: Heuvelstraat, Heuvelplein, Korte Heuvel, Oude Markt, Juliana van Stolbergstraat, Piusplein, Paleisring, Koningsplein, Willemsplein, Stadhuisplein, Stadhuisstraat, Pieter Vreedestraat, Pieter Vreedeplein en Schouwburg Promenade. De markt begint op zaterdag, officieel om 22.00 uur, maar je kunt gerust eerder beginnen met struinen, tot zondag 17.00 uur. De markt blijft de gehele nacht open en hoe later het wordt, hoe mooier de mensen erbij lopen en hoe carnavalesker de sfeer wordt.

MeiMarkt Tilburg

Feestelijke praktijken op de MeiMarkt!

Dit jaar in juni, waarom ook niet? Wij telden de hele maand al af, die hard schatzoekers als we zijn. We begonnen om 21.30 uur met struinen aan de Schouwburg Promenade. Allebei hadden we van tevoren een flinke wishlist gemaakt. Ik kan al verklappen dat het niet makkelijk was om ons daaraan te houden. Al gauw stuitte Fenna op wat pareltjes van kleding; een toffe vintage jurk, een jaren ’80 shirt en stoere, lederen, haast ongedragen, rode veterlaarsjes van het merk Mustang. Dit alles voor maar 6 euro samen. Zo, die buit was al binnen! Later volgde een originele, grote houten vogel. Echte vintage wanddecoratie, voor maar 3 euro.

MeiMarkt Tilburg

De buit van Fenna

MeiMarkt Tilburg

Fenna scoorde ook dit suède jasje voor 3 euro

MeiMarkt Tilburg

Supercoole (vintage) blazers voor een prikkie

MeiMarkt Tilburg

Vintage vogel van hout

Marjolijn kwam wat later op gang, maar eenmaal in de flow gingen we samen helemaal los. Zij kocht naast kleding en bakspullen ook een geweldig Perzisch tapijtje dat bijna zorgde voor een familiebreuk. De verkoopster sprak geen Nederlands, dus haar zoon deed het woord. Het enige wat we begrepen was dat moeder het niet eens was met zijn manier van zaken doen. Moeder wilde 20 euro, maar zoon vond het een belachelijke prijs en vroeg, zonder verder overleg, 3 euro. Marjolijn gaf zo snel ze kon het kleingeld af en we liepen in rap tempo en hard giechelend door. Bingo!

MeiMarkt Tilburg

Snel dat Perzisch kleedje kopen!

MeiMarkt Tilburg

De buit van Marjolijn!

Je komt er echt van alles tegen. Zo zagen we een enorme collectie retro sleutelhangers, een opgezette schildpad en geweldige vintage vazen. Een oude trommel, veel brocante spullen, een groot aanbod aan kinderspeelgoed en heel veel kleding. Het is erg bijzonder om te zien wat mensen allemaal op zolder hebben liggen.

MeiMarkt Tilburg

Voor de liefhebber…

MeiMarkt Tilburg

Vintage servies en vazen in overvloed!

MeiMarkt Tilburg

Oude trommel, anyone?

MeiMarkt Tilburg

Watch this!

MeiMarkt Tilburg

Verzin een onderschrift…

Vijf uur later hadden we pas de helft van de markt gehad. Met volle tassen en vermoeide benen ploften we neer voor een kop warme chocomel (met slagroom!) en een grote kop verse muntthee. We waren het al gauw eens, het was mooi geweest, morgen weer een dag.

MeiMarkt Tilburg

Even uitpuffen met warme choco en muntthee.

Om 02.30 uur liepen we, moe maar voldaan, richting huis om de volgende dag weer fris en fruitig de andere helft van de markt uit te pluizen.

Nieuwsgierig geworden en wil je volgend jaar ook je slag slaan? Onze tip: zaterdagavond vind je de mooiste spullen. Ga je voor de beste deals en de leukste prijsjes, kies dan voor de zondagmiddag. Wil je lekker op je gemakje neuzen, dan kun je het beste op zondagochtend gaan tussen 03.00 uur en 07.00 uur. Je zult dan wel groepen tegenkomen die net de kroeg zijn uitgerold. Je ziet de grappigste taferelen en de mooiste feestjes ontstaan op elke hoek van de straat!”

Thanx, meiden! Hoe voelt dat, jullie eerste blog? 🙂

Ben jij al eens op de MeiMarkt geweest of ken je andere rommelmarkten die het bezoeken waard zijn? We staan open voor tips!

Oh ja, wil je meer weten over Fenna en Marjolijn? Je leest alles over ze op de gastbloggerspagina!